You are currently viewing Αλόη: Πώς ωφελεί το πρόσωπό μας

Αλόη: Πώς ωφελεί το πρόσωπό μας

Η Κλεοπάτρα τη θεωρούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ιεροτελεστίας ομορφιάς που ακολουθούσε, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες ορκίζονταν στις θεραπευτικές και καλλωπιστικές της ιδιότητες. Η αλόη βέρα υπήρξε διαχρονικά ένα εργαλείο ομορφιάς και δη για την επιδερμίδα του προσώπου, ιδιότητα που διατηρεί μέχρι και σήμερα τόσο στην αυθεντική της μορφή όσο και ως συστατικό μιας σειράς καλλυντικών προϊόντων. Με έναν μακρύ κατάλογο δραστικών συστατικών να τη χαρακτηρίζουν, από βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και αμινοξέα μέχρι μονο-πολυσακχαρίτες, φαινολικές ενώσεις και οργανικά οξέα, δεν είναι τυχαίο πως η αλόη βέρα έχει μια απάντηση για κάθε ανάγκη μας.

Αλόη: Πολλαπλά οφέλη για το πρόσωπο

Η συχνή χρήση της για το πρόσωπο, ειδικά στην επιβαρυμένη εξαιτίας της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά και της μεγάλης έκθεσης τον ήλιο, καθημερινότητά μας, δεν είναι τυχαία.  Άλλωστε, είναι γνωστές οι αντιγηραντικές ιδιότητές της και η δυνατότητά της να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος, με δράση όχι μόνο εξωτερική αλλά και εσωτερική. Η αλόη βέρα αποτελεί πηγή ενυδάτωσης για την επιδερμίδα του προσώπου, χωρίς να αυξάνει τη λιπαρότητά της, αποτελεί ιδανική επιλογή για ξηρά δέρματα, εγκλωβίζοντας την υγρασία, χαρίζει μεταξένια υφή, ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, αλλά και το ανοσοποιητικό της σύστημα. Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί τα αντιοξειδωτικά της συστατικά και τις βιταμίνες C και E που περιέχει και οι οποίες καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, ενώ λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

Μάλιστα, μπορεί να προλάβει την εμφάνιση των ρυτίδων και στην πόσιμη μορφή της, πέραν της συνηθισμένης μορφής της γέλης. Παράλληλα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με οφέλη για το δέρμα του προσώπου, γίνεται πολύτιμο εργαλείο για τη μείωση των σκούρων κηλίδων, εξασφαλίζει μια φυσική λάμψη στο πρόσωπο, ενώ αποτελεί σύμμαχο των νεανικών και όχι μόνο επιδερμίδων απέναντι στην ακμή, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να επουλώνει ουλές και πληγές λόγω των αντιφλεγμονωδών της ιδιοτήτων και της μοριακής της δομής που κάνει… θαύματα.Είναι δε η καλύτερη λύση για μικρές εκδορές στο πρόσωπο ή ξεφλουδίσματα στο μέτωπο και το πηγούνι.

Και αντιηλιακή προστασία

Την ίδια στιγμή όμως η αλόη προστατεύει το πρόσωπό μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, μπλοκάροντας έως και το 30%, αν εφαρμοστεί απευθείας στην επιδερμίδα, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει ήπια ηλιακά εγκαύματα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φίλτρο για την επιδερμίδα. Η γέλη της αλόης μπορεί να ανακουφίσει επίσης τα συμπτώματα της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, αλλά και τον κνησμό που οφείλεται σε δερματολογικά προβλήματα.

Πέραν της ευεργετικής δράσης της αλόης ως συστατικού σε μια σειρά προϊόντων περιποίησης, σημαντική είναι και η δράση της στη μορφή της ως γέλη -που λαμβάνεται από το εσωτερικό των φύλλων του φυτού της αλόης και μπορεί να γίνει ιδανική πρώτη ύλη σε εύκολες σπιτικές συνταγές καλλυντικών- αλλά και στην πόσιμη εκδοχή της.

Μην ψάχνετε λοιπόν τις απαντήσεις για ένα φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο σε περίπλοκα συστατικά και εξεζητημένες φόρμουλες, που μπορεί να αυξήσουν το κόστος της περιποίησης του δέρματός σας χωρίς λόγο. Η αλόη είναι η λύση που αναζητάτε για να διατηρήσετε την υγεία του προσώπου σας, ακτινοβολώντας την με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς υπερβολικά έξοδα. Αν την εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας, θα καταλάβετε άμεσα τα οφέλη της και θα δείτε την εμφάνισή σας να βελτιώνεται.