You are currently viewing Κορυφαία η ποιότητα της κρητικής Αλόης

Κορυφαία η ποιότητα της κρητικής Αλόης

Το φυτό Αλόης και συγκεκριμένα το είδος Aloe Vera Barbadensis, που στην Ελλάδα καλλιεργείται -μεταξύ άλλων- και στην Kρητική Γη, είναι στην κυριολεξία ένα «κοκτέιλ» βιταμινών. Περιέχει βιταμίνες B, C, E, β-καροτίνη,  μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το σίδηρο, το μαγγάνιο και το σελήνιο, αλλά και αμινοξέα. Μεταξύ των πιο σημαντικών της ιδιοτήτων είναι πως μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα που δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα τελευταία χρόνια, η Αλόη έχει εγκλιματιστεί σε πιο εύκρατα κλίματα και καλλιεργείται με μεγάλη επιτυχία σε οργανωμένες φυτείες στη Νότια Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη, καθώς η ελληνική γη και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε εκείνες τις περιοχές θέτουν το κλίμα της Κρήτης ως το ηπιότερο της Ευρώπης, γεγονός που ενισχύει την ποιοτική ανάπτυξη της Αλόης.

Η καλλιέργεια της Αλόης μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειάζεται να ευνοεί αρχικά το έδαφος, καθώς όπως είναι γνωστό μπορεί να αναπτυχθεί σε πετρώδη και ξερά εδάφη, τα οποία θα πρέπει να αποστραγγίζονται εύκολα και  με νοτιοανατολική κατεύθυνση. Σε αυτό βοηθάει και ο παράγοντας του επικλινούς εδάφους που μπορεί κανείς να συναντήσει στα εδάφη της Κρήτης.

Σύμμαχοι και αρωγοί στην ανάπτυξη του φυτού είναι επίσης το κλίμα, ο ήλιος, το φως και ο αέρας, καθώς και οι παρακάτω παράγοντες που επικρατούν στις περιοχές της Κρήτης:

  • Η αλόη καλλιεργείται σε πεδινές περιοχές που έχουν ήπιο κλίμα
  • Το καλύτερο είδος εδάφους για την καλλιέργεια της αλόης είναι με ελαφρώς αλκαλικό pH ( pH 7- 7,6).
  • Η ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξη του φυτού είναι 20 – 25 °C.

Γενικώς, η αλόη συνιστάται να καλλιεργείται σε παραθαλάσσιες περιοχές με θερμό κλίμα, έτσι ώστε το φυτό να μην αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τα δικά του φυσικά αποθέματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ελληνική γη και οι καιρικές συνθήκες της Νότιας Ελλάδας ευνοούν ιδιαίτερα την καλλιέργεια ποιοτικής και δραστικής αλόης.

Χυμοί βιολογικής Αλόης από την Kaloe

πολύτιμα «μυστικά» που κρύβει μέσα της η Ελληνική Κρητική Αλόη μπορεί να τα βρει κανείς σε μια κουταλιά Kaloe Gel Αλόης και στις 7 διαφορετικές γεύσεις του 100% φυσικού χυμού βιολογικής αλόης που παράγεται από την εταιρεία Kaloe.

Σε αποκλειστικές φυτείες της εταιρείας μας που βρίσκονται σε Χανιά, Ρέθυμνο και κυρίως στις Γούβες Ηρακλείου – περιοχή της οποίας το μικροκλίμα ευνοεί ακόμα περισσότερο την υγιή ανάπτυξη του φυτού – γίνεται η βιολογική καλλιέργεια και η παραγωγή της αλόης μας.

Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι μας έχουν αφιερωθεί στη διαρκή αναζήτηση των καλύτερων φυσικών πηγών που θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα «όπλα» της φύσης προς όφελος πάντα της δημιουργίας και της παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Το Kaloe Gel Αλόης βοηθά στην πρόληψη, την αποκατάσταση και την ανακούφιση από πολλές διαφορετικές ασθένειες, όπως:

  • Οι πεπτικές διαταραχές
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης
  • Ο πόνοι των αρθρώσεων
  • Στις μελανιές, στα κοψίματα, στις εκδορές και στα εκζέματα

Η Αλόη ως φυσικός χυμός λαμβανόμενος καθημερινά στην κατάλληλη ποσότητα, βοηθάει στην πρόληψη, αποκατάσταση ή καταπράυνση περίπου 100 διαφορετικών ασθενειών. Μελέτη του 1997 από το πανεπιστήμιο του Texas δείχνει ότι η αλόη μακραίνει τη ζωή και μικραίνει τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών.

Στην Kaloe συμβάλλουμε ενεργά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και φροντίζουμε για τα προϊόντα μας έχοντας υιοθετήσει αυστηρά πρωτόκολλα στις διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας.

Ανακαλύψτε σήμερα ποιος από τους 7 φυσικούς χυμούς βιολογικής Αλόης ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του δικού σας οργανισμού και επωφεληθείτε άμεσα από τις ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης. https://kaloe.gr/shop?el_drink