Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της στεφανιαίας νόσου και αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα, ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες. Αν και η χοληστερίνη έχει επικρατήσει με την αρνητική της έννοια, υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην «κακή» ή αλλιώς LDL-χοληστερίνη και την «καλή» HDL-χοληστερίνη. Σύμφωνα με τη γενική έννοια του όρου, αποτελεί ουσιαστικά ένα λιπίδιο του οργανισμού, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία των κυττάρων, συμβάλλει στην ανάπλασή τους, αλλά και στον σχηματισμό της βιταμίνης D και διαφόρων ορμονών, ενώ το όχημά της στον οργανισμό είναι οι λιποπρωτεΐνες.
Η LDL όμως χοληστερίνη, η επονομαζόμενη «κακή», μπορεί να γίνει πηγή προβλημάτων, αφού επικάθεται στα τοιχώματα των αγγείων, δημιουργώντας αθηρωματικές πλάκες, με συνέπειες στη ροή του αίματος στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα. Όταν οι τιμές της ανέβουν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, είναι απαραίτητη η μείωσή τους, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.
Αλόη και φραγκοστάφυλο μειώνουν τη χοληστερίνη
Πώς όμως μπορούμε να μειώσουμε φυσικά τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης; Η διατροφή είναι το νούμερο «ένα» μέσο για να ελέγξουμε την χοληστερίνη και αν σε αυτή εντάξουμε την αλόη, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η καθημερινή κατανάλωση πόσιμης αλόης μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης, καθαρίζοντας τον οργανισμό μας και κρατώντας τα αγγεία ανοιχτά. Μάλιστα, ο χημικός τύπος των φυτοστερολών που περιέχονται στη γέλη της αλόης μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτόν της χοληστερίνης στον άνθρωπο, ξεγελώντας έτσι τον οργανισμό που αναγνωρίζει τις φυτοστερόλες ως χοληστερίνη και παράγει λιγότερη.
Την ίδια στιγμή ευεργετικό για τη χοληστερίνη θεωρείται και το φραγκοστάφυλο. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν πως μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα χάρη στα έλαια που περιέχει το κουκούτσι του καρπού του. Και γενικότερα όμως το φραγκοστάφυλο θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινό, καθώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά σημαντικά το αναπνευστικό. Επιπλέον δρα κατά της γρίπης και των ιώσεων, χάρη στη βιταμίνη C, στα αντιοξειδωτικά και της ανθοκυανίνες, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ οι πηκτικές ουσίες που περιέχει δρουν ενάντια στη δυσκοιλιότητα και στη διάρροια, ρυθμίζοντας τη λειτουργία του εντέρου. Παράλληλα, το σίδηρο και το ασβέστιό του βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας, αλλά και στη διασφάλισης της υγείας των οστών.
Πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο για χαμηλή χοληστερίνη
Αν μάλιστα συνδυάσουμε την αλόη και το φραγκοστάφυλο, πετυχαίνουμε ένα μείγμα, που πέραν όλων των υπόλοιπων ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει για τον οργανισμό, θεωρείται αχτύπητο και για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Το αρμονικό «πάντρεμα» των δύο συστατικών επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο στο πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο, που περιλαμβάνει γέλη αλόης, συμπυκνωμένο χυμό μαύρου φραγκοστάφυλου, στέβια και αντιοξειδωτικό (βιταμίνη C-E300).
Το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο γίνεται το καλύτερο «όπλο» στην αναμέτρηση με τη χοληστερίνη, αξιοποιώντας συνδυαστικά τις ιδιότητες των δύο βασικών φυσικών συστατικών του.
Βάλτε το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο στην καθημερινή σας διατροφή και κρατήστε χαμηλά τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, βελτιώνοντας την υγεία σας και αποφεύγοντας απειλητικές παθήσεις.
Βρείτε το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο με προσφορά και στη χαμηλότερη τιμή στο www.kaloe.gr ή με ένα κλικ στο