Το μύρτιλο ή αλλιώς blueberry είναι γνωστό απο την αρχαιότητα, πέραν από τη γεύση του, για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Σήμερα οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων ως το «θαυματουργό βατόμουρο της νιότης» χάρη στην πλούσια θρεπτική του αξία, καθώς αποτελεί εξαιρετική πήγη βιταμινών A, C, E, Β-καροτίνης, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο, ενώ συνάμα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες.
Ευεργετήματα
Πληθώρα μελετών έχει αποδείξει τα ευεργετικά οφέλη του μύρτιλου ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την:
– Αντιγήρανση.
– Επιβράδυνση ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.
– Μείωση του κινδύνου για αθηροσκλήρωση.
– Προστασία ενάντια στην ανάπτυξη του σακχαρώδη διαβήτη.
– Υγεία της όρασης.
– Βελτίωση του ουροποιητικού.
– Βελτίωση εγκεφαλικής λειτουργίας στους ηλικιωμένους.
Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες τα μύρτιλα κατατάσσονται ως ένα από τα κορυφαία αντιοξειδωτικά της φύσης. Η αντιοξειδωτική τους δράση εξουδετερώνει τις επιβλαβείς για τον οργανισμό μας «ελεύθερες ρίζες», οι οποίες είναι προϊόντα του φυσικού μας μεταβολισμού και μπορούν να γίνουν η αιτία για την αναπτυξη καρκινικών κυττάρων και όχι μόνο.
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά των blueberries ονομάζονται ανθοκυανίνες και είναι αυτά που καταπολεμούν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, προστατευοντας τον οργανισμό από παθήσεις της καρδιάς, πεπτικά έλκη, καταρράκτη, γλαύκωμα, αιμορροΐδες και βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του οροποιητικού συστήματος.
Αντιγήρανση
Μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη του μύρτιλου και στην εγκεφαλική λειτουργία. Συγκεκριμένα, έρευνες πρώιμου σταδίου που έγιναν απο το πανεπιστήμιο Tufts της Αμερικής, έδειξαν πως τα μπλε μούρα μειώνουν τις απώλειες εγκεφαλικής και πνευματικής ικανότητας που σχετίζονται με το γήρας. Επίσης αντίστοιχες έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση μύρτιλου μειώνει αισθητά τον κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου Alzheimer και παρεμφερών ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση.
Σακχαρώδης Διαβήτης
Στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη, μελέτη του πανεπιστημίου του Μοντρεαλ έδειξε ότι το αψέφημα των φύλλων του μύρτιλου παρέχει προστασία έναντι της ανάπτυξης της νόσου, καθώς η περιεκτικότητα των φύλλων σε γλυκοζοειδή βοηθάει στην αντιμετώπιση της υψηλής συγκέντρωσης σακχάρων στο αίμα. Τέλος, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (κάτω από 55) το μύρτιλο καθίσταται κατάλληλο για τους διαβητικους.
Μύρτιλο και Αλόη
Στην Kaloe αναπτύξαμε έναν νέο καινοτόμο συνδυασμό του μύρτιλου με την πόσιμη αλόη βέρα, ποικιλίας Barbadensis Μiller, δημιουργώντας ένα προιόν μοναδικό σε ποιότητα αλλά και ευεργεσία για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς αναμιγνύουμε τα παραπάνω οφέλη του μυρτίλου μαζί με τα απαρίθμητα ενεργά συστατικά της πόσιμης αλόης.
Μπορείτε να εντάξετε το Kaloe Gel Αλόης – Μύρτιλο στην καθημερινότητά σας σύμφωνα με τη συνιστώμενη δοσολογία: Tρεις κουταλιές της σούπας το πρωί πριν το φαγητό και τρεις το απόγευμα και πάλι πριν το φαγητό.